Logo for aID

Hva er aID?

aID er en identitetsløsning levert av det norske mediekonsernet Amedia. Over 70 lokalaviser har tatt i bruk tjenesten, og stadig flere nettsteder kommer til.

aID er kun et ID-kort

aID kan sammenlignes med et vanlig ID-kort, som for eksempel førerkortet ditt. Din aID forteller nettsteder hvem du er, slik at du kan få tilgang til innhold du har betalt for - f.eks. artikler som er forbeholdt avisabonnenter - eller innhold som bare gjelder deg.

Én ID, mange steder

Akkurat som du kan bruke et fysisk ID-kort til å identifisere deg mange steder: i butikken, i banken, på posten etc., så bruker du én og samme aID til å identifisere deg på alle Amedias lokalaviser.

Enkelt å bruke

Når du oppretter en aID, registrerer du ditt navn, mobilnummer, e-postadresse og fødselsdato, og velger et passord. Deretter kan du bruke ditt mobilnummer og passord for å identifisere deg på alle nettsteder og applikasjoner som bruker aID.

Ikke et abonnement

Selv om du foreløpig oftest vil se aID i tilknytning til abonnement på aviser, er ikke aID det samme som et abonnement. Din aID bruker du for å fortelle avisen din hvem du er - og så vet avisen om du eller familien din har et abonnement.

Gratis

Å opprette en aID koster ingenting.

Hvordan skaffer jeg meg en aID?

Du får muligheten til å opprette aID når du kjøper tilgang til innhold, eller når du registrerer deg som abonnent eller husstandsmedlem hos en avis som bruker aID.

Hvem bruker aID?

Over 70 norske lokalaviser bruker aID - det vil si at du kan fortelle avisen hvem du er, ved å bruke din aID.

Hva er Amedia?

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når vi 2,5 millioner lesere, lyttere og brukere. Les mer på www.amedia.no